Nie działa klamka wewnętrzna strona kierowcy, zamek sprawny

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • leonwawa
    Classic
    • 2018
    • 0

Fajne te rurki na fotkach, Mirek wiesz, że podpisałeś wyrok na koła :P
    Chyba się złamię i napiszę w maloslaskim posta :evil:
  • leonwawa
    Classic
    • 2014
    • 2

Jako że jestem nowy na forum wszystkim i każdemu z osobna mówię Witam.

W dniu dzisiejszym miałem wygłuszane drzwi i po zakończeniu całej operacji trzeba było założyć tapicerkę.
    Wszystko niby jest ok, miejsca pod torxy się porywają, nic nie odstaje, haczyk od linki jest założony w odpowiednie miejsce i mimo to od środka drzwi się nie otwierają.

Pociągnięcie za sama linką otwiera drzwi więc zamek jest sprawny.
    Czy strona w którą zwrócony jest haczyk na znaczenie?

Czy ktoś ma pomysł co to może być za przyczyna takiego zachowania się klamki?

pozdrawiam

Komentarz

• aniol
      RS
      • 2012
      • 5228
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

leonwawa, Linka musi być włożona w takie uszko w drzwiach i zaczepiona za bolec klamki od góry.Wnioskuje że przy zakładaniu tapicerki uszko spada z bolca klamki.
      http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
      Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• leonwawa
        Classic
        • 2014
        • 2

Zamieszczone przez aniol
        leonwawa, Linka musi być włożona w takie uszko w drzwiach i zaczepiona za bolec klamki od góry.Wnioskuje że przy zakładaniu tapicerki uszko spada z bolca klamki.
        Informacja dodatkowa i pytanie.
        Podczas całej operacji wypadł mi ten bolec umieszczony na skraju drzwi (bolec blokujący drzwi) co się podnosi i opada w zależności od tego czy drzwi są zakołkowane czy nie.
        Jak zamknę auto i zablokuje drzwi pilotem to po odblokowaniu bez problemu otwieram samochód od zewnątrz.

Czy brak zamocowania tego kołka może mieć znaczenie w przypadku braku możliwości otworzenia drzwi klamką od środka?

Cały czas mam wrażenie jak by to zwyczajnie haczyk nie łapał jak trzeba trzpienia od klamki. Sprawdzałem to chyba z pięć razy i łapie.

Komentarz

• kowal 2002
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 5161

leonwawa, po "bolcu blokującym drzwi" domyślam się, że masz OI a nie OII, dobrze zgaduję? Jeśli tak to popraw profil, bo możesz dostawać ( teraz lub w przyszłości ) błędne podpowiedzi od tych, którzy patrząc na profil myślą, że masz OII ( dotyczy to też oznaczenia silnika - jak nie wiesz jaki jest to sprawdź w książce serwisowej, na naklejce w bagażniku, lub na osłonie rozrządu ).
          Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
          Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• rafiki
            RS
            • 2012
            • 15975
            • Superb III (3V3)

leonwawa, bolec wg mnie nie powinien mieć na to wpływu, ale głowy nie dam. Podobnie miałem ostatnio u siebie i co się okazało? Przy zakładaniu boczku drzwi nie przełożyłem linki przez to ucho (zaczep, mniejsza o nazwę), o której wspominał aniol. A jeśli masz ten bolec, to tak jak pisze kowal 2002 musisz mieć O1, bo w O2 nie ma żadnego bolca od blokowania drzwi na wierzchu
            رافال
            Spoty
            Cause freedom is a lonely road

Komentarz

Pracuję...